Casemanagement Dementie

Als bij u of uw naaste dementie is vastgesteld, brengt dit veel onzekerheid met zich mee. Hoe gaat de toekomst eruitzien? Welke problemen kunt u verwachten in uw dagelijkse functioneren? Kunt u nog wel thuis blijven wonen? Hoe organiseert u hulp?

De antwoorden op uw vragen en de weg vinden in alle wetten, regels en (zorg)mogelijkheden kan een enorme opgave zijn. Dan is het fijn als u iemand heeft die naast u staat om u of uw naaste te helpen om uw wegwijs te maken, luisterende oor te bieden en u en uw naasten te begeleiden. Ons onafhankelijke casemanager kan deze rol voor u vervullen. Zij helpt u om zo lang mogelijk veilig en verantwoord in uw vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen.

Wat kan onze casemanager voor u betekenen?

  • Zij behartigt uw belangen en van uw naasten. Op afgesproken tijden komt zij bij uw thuis. Daarnaast is zij, afhankelijk van uw hulpvragen, telefonisch bereikbaar voor hulp, ondersteuning en advies.
  • Zij luistert naar uw verhaal en beantwoord uw vragen over uw ziekte.
  • Zij helpt met het zoeken naar oplossingen voor de situaties waar u of uw naasten voor staan vanaf de diagnose tot aan overlijden of een eventuele opname in een verpleeghuis.
  • Ze volgt u, geeft advies en biedt ondersteuning passend bij uw hulpvragen.
  • Zij weet de weg naar professionele instellingen en organisaties in de regio en kan bemiddelen bij het regelen van zorg en u helpen bij het maken van keuzes.

Verwijzing nodig

De huisarts of wijkverpleegkundige kan u verwijzen naar een casemanager dementie. De casemanager werkt samen met de huisarts, de wijkverpleegkundige, de specialist ouderengeneeskunde, andere hulpverleners en vrijwilligers.

Wachtlijst
Er is geen wachtlijst. Het in zorg nemen van nieuwe cliënten is mogelijk na overleg.

Rechtstreeks contact

U kunt rechtstreeks contact opnemen met Nova Zorggroep, 070 8201101 of mailen naar info@novazorggroep.nl

Casemanagement Dementie aanvragen?

Uw lokale team van Nova staat 24/7 klaar om uw vragen te beantwoorden en samen met u een op maat gemaakt zorgplan te ontwerpen dat bij u past.

AANVRAGEN